Aktiviteter / Projekt Danske Hospitalsklovne

Projekt Danske Hospitalsklovne

”TEGN EN KLOVN" Sådan lød opfordringen, da PND Foreningen præsenterede de indlagte børn, på landets hospitaler, for tegnekonkurrencen. I uge 2 og 3 i 2014 tegnede 250 børn flotte klovne til fordel for Danske Hospitalsklovne. Vindertegningen er trykt  på en sej T-shirt, designet af IdaT. Yderligere er 12 tegninger valgt til tryk på en støtteplakat. Begge er sat til salg og kan købes hos Danske Hospitalsklovnes webshop og hos www.idat.dk  

- Hele salget går ubeskåret til Danske Hospitalsklovne.

 
Idéen til ”TEGN EN KLOVN” opstod en dag på Rigshospitalet, hvor det blev helt tydeligt, hvor vigtig hospitalskloven er. Hele børneafdelingen lyste op, ved besøget af Smilla og Ludo. Der hørtes børnelatter, en vidunderlig lyd og en ubærlig tanke opstod – tænk hvis der ikke fandtes hospitalsklovne…
 
At have en PND-stofskiftesygdom kan betyde mange hospitalsindlæggelse når barnet rammes af banale sygdomme som feber, diarré og opkast. Derfor har de mange gange haft glæde af Danske hospitalsklovne og som forældre til børn som er kronisk livstruende syge, oplever vi helt tæt på hvad hospitalsklovnene gør for de indlagte børn.
De kan få de smil frem, man savner at se som forældre, når man står med et barn der skal gå så meget igennem. De assisterer hospitalets personale ved behandlingen og pludselig er situationen meget mere overkommenlig, den bliver hurtigere overstået og endda med smil. Børn har en unik egenskab, de glemmer alt det dårlige og husker de gode sjove stunder. Og heldigvis for denne gave. En af de bekymringer man har som forældre til alvorlige syge børn er, at man godt kan føle at deres barndom går tabt, når de er så ofte indlagt. Men de forbinder og identificerer klovnene med hospitalet, og de glæder sig over deres klovnebesøg - husker dem og heldigvis ikke den behandling deres sygdom kræver. Men de danske hospitalsklovne er afhængige af bidrag fra virksomheder, private og fonde, da de ingen offentlige midler får. Så tænk engang hvis de forsvinder..., den tanke er helt ubærlig!
 
Derfor vil PND foreningen sætte fokus på deres arbejde og indsamle midler, så de kan forsætte deres fantastiske arbejde på børneafdelingerne. Og på en beskeden måde siger vi TAK -  med vores ”TEGN EN KLOVN” projekt.
 
I uge 25 og 26 - 2014, blev alle børnenes klovne udstillet på
H.C. Andersen Børnehospital i Odense. Sebastian Klein og Chapper åbnede udstillingen den 16. juni 2014 - og hvilken herlig dag det var. Derfor en særlig tak til deltagere, personalet på OUH og dagens sponsorer (se her)  ...
 
LÆS PRESSEMEDDELELSEN 

I forbindelse med årets sjældne-dag lavede vi en særudstilling i samarbejde med Sjældne Diagnoser i Handicaporganisationernes Hus i Taastrup.
Den 26. februar 2015 deltog HKH Kronprinsesse Mary. 

Vi er meget taknemmelig og stolte over Kronprinsessen tog sig tid til at se vores udstilling og var med til at markere sjældne-dagen 2015. Med hendes engagement og nærvær, gav hun alle en fantastisk oplevelse.
 
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vinderen af tegnekonkurrencen blev Frida Busk, på 6 år fra Svendborg
(tegnet på Roskilde sygehus)  - Stort tillykke Frida og tak for din flotte klovn.
Frida vinder kr. 5000,- sponsoreret af SOBI - og får sin flotte klovn på en sej
T-shirt fra IdaT. 
 
Storypic fra vores "rejse", der kommer løbende flere til: